Zápis z valné hromady volejbalu 4.4.2012

4. dubna 2012, 19:00

Volba zapisovatele: Eva Racková

Valná hromada zahájena v 19 h, vzhledem k nepřítomnosti nadpoloviční většiny členů jednání zahájeno 19:30 v souladu se stanovami TJ. (Program VH 2012).

Přítomni podle prezenční listiny (příloha č. 1): Pavel Racek, Lenka Malinkovičová, Eva Neužilová, Jana Jiroušková, Lukáš Kotrba, Jakub Mercl, Petr Benda, Eva Racková, Vít Krejčí, Vladimír Vaněk

Zápisy z jednání výboru TJ jsou na webu v sekci dokumenty (na adrese: http://sokol.sokolrepy.cz/?t=clenove), stručné aktuální i na stránkách volejbalu (http://www.volny.cz/sokolrepy/Dokumenty_Repy.htm)

1.       Informace z výboru

a.       Hospodaření jednoty – některé oddíly jsou v mínusu. Ze Sazky už peníze nebudou, jednáme se zástupci městské části.

b.      Byla zprovozněna kanalizace, pan Remiš funguje velmi dobře, byl opraven elektrický přívodní kabel.

c.       Fotbalisti připravují Teskáč a okolí na slavnostní otevření hřiště 23. června. Dostali jsme seznam prací, se kterými by potřebovali pomoci (brigády bude koordinovat Marek Malinkovič).

d.      Městská část chce mít jednoho ze zastupitelů ve výboru jednoty, to se bude probírat na valné hromadě TJ. Navrhneme městské části, aby jejich zástupce byl členem revizní komise, protože kriteria pro volbu členů výboru určují stanovy TJ.

e.      Valná hromada jednoty 17. dubna, volejbal má 7 mandátů: Pavel Racek, Lenka Malinkovičová, Eva Neužilová, Hana Večerková, Lukáš Kotrba, Jakub Mercl, Petr Benda. V plánu valné hromady TJ je i přijetí oddílu frisbee, budou ale využívat umělé hřiště u školy Socháňova a ne naše kurty. Proti přijetí nového oddílu není námitek.

2.       Informace o činnosti oddílu (viz zpráva)

a.       V soutěžích PVS 7 družstev, A mužstvo mužů se účastnilo i Pražského přeboru pod hlavičkou ŠK Španielka Řepy a soutěž ukončilo na 4. místě.

b.      Kromě mistrovských soutěží i zimní soutěž mužů (B, D) a žen (A, C), miniseriál 3 turnajů žen, 3 týmy v AVL.

c.       Domácí turnaje: O pohár starostky MČ Praha 17, M&K&M, Memoriál Vlasty Pöschlové, Memoriál Zdeňka Neužila. V plánu 21.4.2012 Memoriál L&L Maršálků, smíšené debly (termín bude upřesněn Davidem, který po minulém úspěchu dostal opět důvěru) a 25.8.2012 13. ročník turnaje O pohár starostky Řep. Navrženo k památce Mirka Ejema uspořádat venkovní smíšený turnaj 23.6.2012 a spojit jej se závěrečnou (nutno upřesnit po dohodě s fotbalem-Pavel Racek, který ten den slavnostně otevírá hřiště, náhradní termín 16.6., organizace se ujme Jana Jiroušková)

3.       Rozpočet (plán na sezónu 2012-2013 viz příloha č. 2, hospodaření za účetní rok 2011 a výhled na rok 2012 viz příloha č. 3, a příloha č. 4

a.       Příspěvky se nemění: podzim oddíl 1200 + TJ 200 + (brigádné 200) + licence 200 a jaro 1200 + 200. Oddíly mužů zváží potřebu tělocvičen na zimní přípravu (dohodnou vedoucí družstev mužů a eventuálně kapitáni). Příspěvky je možné (a žádoucí) platit na účet u mBanky (stejně jako na podzim). Veškeré přestupy, hostování a registrace se platí na účet ve VISu (přes Pavla Racka). Licence před zahájením soutěže se budou nově platit přes VIS (TJ Sokol Řepy, účet Lenky Malinkovičové). Instrukce jsou na webu. Za to, že platby budou ve správné výši a včas odevzdány na účet volejbalu, odpovídají vedoucí družstev.

b.      Do 30. května vybrat 1 400 Kč za lidi na soupisce ve VIS!

c.       Dotaz Petra Bendy na platby hostujících hráčů: platí usnesení VH z 31.3.2008, že všichni, kdo jsou na soupisce, platí oddílové příspěvky. Pokud družstvo usiluje o hráče, který platit nechce (například jen hostuje), musí se na něj složit. Usnesení vzniklo v reakci na zkušenosti z minulých sezón, kdy tým složený převážně z hostujících hráčů měl práva členů (např. tělocvičny), ale do pokladny adekvátní částkou nepřispíval...

Výjimky: hráči, kteří prokazatelně nemohou nastoupit do soutěže (odstěhovali se, jsou dlouhodobě nemocní či zranění po většinu sezóny, ukončili činnost – ze soupisky ve VIS je může odstranit jen organizátor soutěže), výjimky odsouhlasené výborem TJ a následně schválené VH.

Výklad: hráči jiného oddílu hostující u nás neplatí příspěvky Sokolu 200 Kč (nejsou členové TJ Sokol Řepy), za ně tedy družstvo odevzdá příspěvek oddílu (aktuálně 1200 Kč/pololetí). Naopak naši hráči, hostující v průběhu soutěže jinde, platí jen členský příspěvek jednotě (aktuálně 200 Kč/pololetí), dokud nebudou na soupisce žádného z domácích družstev.

4.       Informace z výboru volejbalu

a.       V roce 2011 byly schváleny stanovy oddílu volejbalu, kterými se činnost řídí. Doplněna byla dvě usnesení o platbě oddílových příspěvků, se kterými účastníci VH souhlasí:

·   Člen TJ Sokol Řepy, který je řádně platícím členem jiného oddílu TJ, má v případě členství v družstvu oddílu volejbalu práva a povinnosti řádného člena, pokud uhradí oddílu volejbalu 50% oddílových příspěvků na dané období a platí reciproční ustanovení v jeho mateřském oddílu.

·    Členům oddílu volejbalu TJ Sokol Řepy, kteří se bezúplatně pravidelně starají jako trenéři mládeže o rozvoj volejbalu v Řepích, budou počínaje jarem 2012 odpuštěny oddílové členské příspěvky po dobu vykonávání činnosti.

b.      Přislíbeno zřízení elektrické přípojky na hřiště (hotovo 6.4.2012).

c.    Práci ve výboru je třeba rozdělit rovnoměrně mezi ostatní členy (zasedání PVS se 3x účastnila Lenka).

  1. Brigády na hřištích a tesko v dubnu, další na stavbě pergoly (spíš až v červnu)

a.       Obec slibovala odstranění lamp z hřiště, zatím tam jsou (Marek Malinkovič a Pavel Racek zaurgují odstranění).

b.      Zálohu 200 Kč na sezónu 2012-2013 vybírají vedoucí družstev od všech členů, kteří ji nemají převedenou z minulého období, s podzimními příspěvky.

·         Pokuty za nesplnění brigád 2011-2012 jsou součástí příjmů oddílu volejbalu.

·         Přeplatek za odpracované brigády 2011-2012 zůstává na další sezónu (informace vedoucím družstev dá Marek před výběrem podzimních příspěvků).

c.       Brigády 2012-2013

·         3 brigádnické hodin/rok (2 brigády)

·         Nesplnění = 200 Kč

·         Termín první jarní brigády – hřiště – muži:  5.4.2012 

·         Termín první brigády – hřiště nebo TESKO – ženy: zatím neurčeno.

 

6.       19. května je nohejbalový turnaj starostky. Členové navrhují zateplit klubovnu. Financovat to bude třeba z darů, v rozpočtu oddílu na to není vzhledem k navýšení cen energií a DPH prostor. Lenka Malinkovičová a Pavel Racek navrhnou optimalizaci komunikačních poplatků Sokola na jednání výboru TJ.

 

Eva Racková